15 x heerlijk klinken op het einde van Tournée Minérale

Het einde van Tournée Minérale betekent niet dat je meteen stevig in de drank moet vliegen. Maar na een maand zonder alcohol kan een glaasje er nu echt wel vanaf. Goesting zocht en vond 15 topadresjes om te klinken in stijl. Volg Goesting Magazine op Facebook voor meer bruisende tips!

WEST-VLAANDEREN
Dolce far niente

In wijnbistro diVino maakt zaakvoerder Kurt er zijn werk van om lekkere wereldwijnen te pairen met originele en eerlijke gerechten, seizoensgebonden en met dagverse producten. Met een keuze uit 35 wijnen, waarvan zeven per glas verkrijgbaar, vind je er ongetwijfeld je gading. Pluspunt: eens binnen, waan je je zo in Toscane, dankzij alle houtaccenten, warme tinten en een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Dolce far niente voor de rest van de dag? Yes, please!
Wijnbistro diVino, Wittenonnenstraat 2, 8400 Oostende.

.

Gezelligheid in een trapgevelhuisje

Vlak om de hoek van de Brugse Rozenhoedkaai, waar dagelijks duizenden toeristen poseren, ligt een beter bewaard geheim: Est, een charmante wijnbar in een pittoresk 17e-eeuws pand. Laat je door sympathieke gastvrouw Noella, haar man Marnix en dochter Fran begeleiden in je wijnkeuze, op basis van joúw smaak. Je hebt er keuze uit meer dan 180 wijnen, waarvan 25 per glas. Hongertjes kun je spijzen met huisgemaakte tapenades, bordjes originekazen en charcuterie- en veggieschotels.
Wijnbar Est, Braambergstraat 7, 8000 Brugge. www.wijnbarest.be.

Sippen van de rust

In een zijstraatje van de Roeselaarse winkelstraat vind je, verborgen achter een eenvoudige gevel, wijnbar De Historie. De passie voor wijn was zo groot dat eigenares Romy naast haar fulltimejob tijd vrijmaakte om haar eigen wijnbar te openen. In een gezellig en huiselijk kader biedt ze er maar liefst 150 wijnen uit alle streken aan, waarvan ook een tiental per glas. Met een wijntje in de hand genieten van de gemoedelijke sfeer: instant onstressen.
Wijnbar De Historie, Sint Amandstraat 15, 8800 Roeselare. www.wijnbardehistorie.com.

 

OOST-VLAANDEREN
Fuzzy Duck: not your average bar

Fuzzy Duck van de Britse Sam en zijn Vlaamse vriendin Jessica is geïnspireerd op de Britse gastropubs, maar dan met een eigenzinnige Belgische toets. Op het menu veel toegankelijke wijnen per glas, maar ook een aantal Franse topwijnen aan betaalbare prijzen per fles. De gastropub vind je vooral terug in de creatieve eetkaart, met hapjes en gerechten om te delen. It’s wine o’clock!
Fuzzy Duck, Broodstraat 21, 9700 Oudenaarde. www.fuzzyduck.be.

Bubbels & Wine: sprankelend terras

Op de grootste markt van Vlaanderen kan je bij Bubbels & Wine terecht voor jouw wijntje. Dagobert en Karin hebben een erg gezellige bar, waar het rustig toeven is, met een heerlijk glaasje wijn erbij. Hun grootste troef is het grote terras met wel 55 zitplaatsen. Keuzestress? Probeer dan eens een van hun ‘wine flights’: drie halve glaasjes wijn om jouw favoriete smaken te ontdekken. En van dorst krijg je honger, die je kan stillen met fingerfood of een van de indrukwekkende kaasbordjes.
Bubbels & Wine, Grote Markt 20, 9100 Sint-Niklaas. www.bubblesandwine.be.

 EVÍN Wine Store & Bar: not for snobs

Ben je niet zo thuis in het hele wijngebeuren, maar hou je wel gewoon van een lekker glas? Dan kom je helemaal aan je trekken bij EVÍN Wine Store & Bar in hartje Gent. Uitbaatster Eva houdt niet zo van het snobistische sfeertje dat rond wijn durft te hangen, en wil wijn toegankelijk maken voor iedereen. Ze begeleidt je graag in je keuze, en biedt zo’n 15 soorten wijn aan per glas. Eva biedt maandelijks ook vijf nieuwe wijnpakketten aan. Perfecte geschenken, of gewoon lekker voor jezelf!
EVÍN Wine Store & Bar, Sint-Margerietstraat 16, 9000 Gent. www.evingent.be.

 VLAAMS-BRABANT
Paris à Louvain

Mais oui, on aime Les Parisiennes! Baret op, sjaaltje om en dan in je beste Frans een glaasje vragen. Even ernstig: hier bestel je natuurlijk gewoon in het Nederlands, al waan je je wel in de Franse lichtstad. Je proeft er de beste Franse wijnen, crèmants en champagnes en smult er gezellig wat oesters of een ander smakelijk bordje bij. Zit je op de bovenste etage, dan kun je zelfs de kok op de vingers kijken. C’est si bon
Les Parisiennes, Schrijnmakersstraat 31, 3000 Leuven. www.les-parisiennes.eu.

Onder hipstervrienden in Diest

Kies een plekje op het terras, lean back en geniet… van het mensen kijken op de Grote Markt én van een fris drankje natuurlijk. Violette noemt zichzelf terecht een wijnbar maar met meer dan zeventig gin-tonics hebben ze veel meer in huis. Ideaal om je hipstervrienden te overtuigen naar het hart van Diest af te zakken. Bestel er wat fingerfood bij en jullie avond zal nog láng duren. Of je nu klinkt met wijn, een cocktail of een biertje, smaken doet het.
Violette, Grote Markt 12, 3290 Diest. Wijnbar Violette op Facebook.

 Klein maar lekker in Elsene

Als je op zoek bent naar de authentieke charme van onze hoofdstad, dan ben je in dit hippe retrocafeetje met mooie lusters aan het juiste adres. Hier wordt vooral veel liefde afgevuurd: liefde voor wijn én liefde voor lekker eten. Laat je inspireren door de suggesties van de week per glas of per fles en bestel er een kleine plat bij. Een hotdog met koriander en wasabi, Marokkaanse kip, aranici met pesto… verrassend! Ook leuk: je kunt twee wijntjes mengen tot je eigen ‘bipartito’.
Le Petit Canon, Lesbroussartstraat 91, 1050 Elsene. Le Petit Canon op Facebook.

ANTWERPEN
Divin by Sepi

Over Sepideh Sedaghatnia valt veel te vertellen: ex-sommelier van tweesterrenrestaurant ’t Zilte, jurylid in het populaire tv-programma Mijn Pop-uprestaurant en auteur van leuke wijnboeken. Je zou bijna vergeten dat de Iraanse jongedame nog een eigen zaak uitbaat ook. Sepi neemt je graag mee op sleeptouw langs verschillende stijlen die je ongetwijfeld een goddelijke avond bezorgen.
Divin by Sepi, Verschansingstraat 5-7, 2000 Antwerpen. www.divinbysepi.be.

Unwined

Vlak aan de Mechelse Grote Markt bevindt zich een wijnbar met kleine tafeltjes, knusse zetels en vintage tapijtjes. Zaakvoerders Myriam en Koen nemen hun gasten graag mee op avontuur. Daarom kun je op basis van de kaart niet afleiden welke wijnen er per glas geschonken worden. Het gaat van een verrassingswijn naar een vriendenwijn tot zelfs een culinaire topper. Combineren doe je met een van de lekkere tapas, die allemaal gemaakt worden door lokale ondernemers uit de buurt.
Unwined, Steenweg 22, 2800 Mechelen. www.unwined.be.

Belgian wines

Net om de hoek van de Huidevettersstraat en in het verlengde van de Wapper aan de Meir vangt deze wijnbar ongelooflijk veel shoppers. Bij mooi weer kun je eindeloos mensjes staren met uitzicht op de stadsschouwburg, maar binnen is de wijnbar wellicht nog indrukwekkender. Het volledig op maat gemaakte houten interieur van Klein Agency is modern, robuust en toch super gezellig.
Belgian Wines, Oudevaartplaats 24, 2000 Antwerpen. www.belgianwines.com.

LIMBURG
Wijnbar Dito

Klein maar fijn geldt zeker voor Dito. Deze wijnbar telt slechts 22 zitplaatsen, maar beschikt wel over een uitgebreide wijnkaart van ongeveer 200 soorten per fles met wijnen van over de hele wereld. Daarnaast heb je maandelijks ook keuze uit een 20-tal wijnen per glas, waarbij er elke maand een nieuw thema aan bod komt, van druivensoort over regio tot wijnmaker. Deze bar is vorig jaar verkozen tot beste wijnbar van Vlaanderen: kan niet anders dan goed zijn.
Wijnbar Dito, Schrijnwerkersstraat 8, 3500 Hasselt. www.wijnbardito.be.

Enoteca Winebar Gallo

Met Enoteca Winebar maakt Italiaans wijnliefhebber Franco Gallo zijn grootste droom waar: een traditionele Italiaanse wijnbar en –winkel. Franco en zijn zoon adviseren je in je wijnkeuze op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. En bij een goed glas wijn hoort natuurlijk een lekker hapje zoals Italiaanse vleeswaren, lasagna, en bruschetta. La dolce vita in Limburg!
Enoteca Winebar Gallo, Europaplein 15, 3630 Maasmechelen. www.vinifrancogallo.be.

Place Douze

Met zijn jarenlange ervaring als verkoper van wijnen weet zaakvoerder Michaël Dincq van Place Douze over wat hij spreekt. In zijn wijnbar biedt hij je een uitgebreide selectie van 120 kwaliteitswijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal aan, maar ook wereldwijnen uit Argentinië staan op de kaart. Daarnaast vind je hier ook een variatie van gins en sterke dranken. Leuk extraatje: achteraan de zaak runt Erika, de partner van Michaël, haar eigen schoonheidsinstituut. Een totaalbeleving dus!
Place Douze, Markt 12, 3545 Halen. Place Douze op Facebook.

 

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑